גגון למרפסת

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

המרפסת שלנו היא מקום חיצוני נפלא אשר מוסיף המון לאיכות החיים בבית. מרפסת הינה חלל חיצוני בו ניתן ליהנות ממזג אוויר נעים, לנוח בסוף הים, לשתות במרחב החיצוני קפה בבקרים, כמו גם לשבת במקום בסופי שבוע עם משפחה וחברים. אבל מה עושים כאשר השמש קופחת ללא רחם על המרפסת או בימים גשומים בהם הגשם לא מאפשר יציאה החוצה? אחד הפתרונות הינו בניית גגון למרפסת. אבל אילו סוגים של גגונים ישנם? ומהם הרעיונות המקוריים ביותר להצבת גגון? כל המידע בהמשך.פרגולה מחיר מבצע

כמה רעיונות מקוריים ויעילים!

המרפסת שלנו חשיבות לה רבה והיא זאת שגם מעלה את ערך הנכס, כמו גם את איכות החיים במקום וזאת משום שמדובר בחלל חיצוני נוסף לבית שמאפשר יציאה אל המרחב הנאה במזג אוויר טוב, עם נוף ייחודי ואינטראקציה עם הסביבה.

אם אתם רוצים להפוך את המרפסת שלכם למקום נעים ומזמין, כמו גם נוח לשהייה כמעט בכל מזג אוויר – חשוב שתדעו כי באמצעות גגון מותאם אישית ונכון לעיצוב הכללי של המבנה: תוכלו להפוך את החלל החיצוני לנגיש ונפלא!

אילו רעיונות ישנם לגגונים?

פרגולות – אחת השיטות המקובלות והשכיחות ביותר להגנה על המרפסת מפני תנאי מזג האוויר, כמו גם מגשם או שמש לוהטת, היא בניית פרגולה באופן מקצועי. חברות בנייה ושיפוצים מבצעות בנייה של פרגולות מסוגים שונים, תוך התאמה לעיצוב, לגפרופיל אלומיניום לפרגולהודל המרפסת ולצרכים של הלקוח.

כיום ישנן פרגולות עשויות אלומיניום, ישנן פרגולות חשמליות, כאלה הבנויות לוחות עץ בצורה של שתי וערב, ישנן פרגולות עשויות שילוב של חומרי עץ עם חומרי אלומיניום, תוך שכל פרגולה מתוכננת בהתאם לדרישות החיצוניות של המבנה, כמו גם לאקלים השורר באזור.

פרגולה חשמלית למשל, תאפשר שליטה בכמות השמש שנכנסת אל החלל החיצוני כמו גם שפרגולה מסוג זה, בעלת שלבי אלומיניום שנעים בזווית של עד 110 מעלות: יכולה לאפשר איטום בימים גשומים ודרך נפלאה ליהנות מהשמיים המקסימים אשר מעל המרפסת.

גגון מכפות תמרים – מי שרוצה פתרון טבעי יותר להצללה של החלל החיצוני, יוכל לבחור גגון למרפסת עשוי חומרים טבעיים, כמו למשל כפות תמרים. באמצעות הצבת עמודים תומכים מעץ, הכנת תשתית טובה, כמו גם בניית גגון אלומיניום או כזה העשוי במבוק: אפשר להניח ולחבר כפות תמרים אל הגגון ובכך לאפשר סוכך טבעי ואף מוזל יותר לחלק החיצוני של הבית.

גגון במבוק – דרך נוספת לאפשר הצללה במרחב החיצוני היא באמצעות בניית גגון עשוי במבוק. עץ הבמבוק נחשב קל יותר לבניה בשל משקלו הקל ובמרבית המקרים בנייה באמצעות במבוק אינה נחשבת יקרה.

כדי לבנות גגון במבוק יש להעמיד ולייצב 4 עמודים תומכים שיעמדו במקום בזכות עצמם או להצמיד, להתקין ולאגד 2 עמודים תומכים אשר יתחברו אל המבנה עצמו.

לאחר מכן ניתן לפרוס ולחבר יריעות במבוק אותן ניתן לרכוש מחנויות לבית ולגן ובכך לאפשר גגון טבעי ונעים למרפסת, במחיר אטרקטיבי.בחירת חברה נכונה לבניית גגון למרפסת

גגון עשוי אלומיניום פרגולה מאלומיניום  – מלבד פרגולות עשויות אלומיניום, ישנה שיטה נוספת להצבת גגון קטן יותר שמחובר אל המבנה ועשוי אלומיניום. גגון קטן מסוג זה מומלץ להתקין על ידי אנשי המקצוע שיציבו בצורה בטוחה את הגגון מעל הכניסה למרפסת.

הגגון יאפשר הגנה מפני השמש כמו גם הורדת המעלות במבנה בימים חמים, תוך מקום מכוסה שבו אפשר לעמוד גם בחודשים הגשומים.

מרקיז – הרכבת מרקיז במרפסת תאפשר גם היא הגנה וסוכך מעוצב לחלל החיצוני. כיום ישנם סוגים שונים של מרקיזים חלקם גדולים וחלקם קטנים יותר, אותם מרכיבים אנשי המקצוע המומחים, תוך התאמה של צבע המרקיז כמו גם הגודל ואופן השימוש, לצרכים של בני הבית.

בחירת חברה נכונה לבניית גגון למרפסת

כעת שהחלטתם איזה גגון תרצו, חשוב לבחור חברה מקצועיות לבנייה והרכבת גגונים. כדי לבחור נכון, בחרו חברה המתמחה בתחום, מקצועיות מנוסה וכזאת שעובדת ומרכיבה גגון למרפסת תחת כל התקנות ותווי התקן כמו גם תנאי הבטיחות הדרושים.

בחרו חברה מומלצת בה אנשי מקצוע מיומנים שיכולים גם לבצע התקנה נכונה, כמו גם לאפשר לכם התאמה מושלמת של סוג הגגון לתנאים ולעיצוב המבנה שלכם. בכך תוכלו כבר עכשיו ליהנות מחלל חיצוני נעים, מעוצב ופרקטי.

המדריך להוספת גגון למרפסת 

המרפסת היא בין המקומות הכי אהובים עלינו הישראלים. השילוב בין כך שרוב השנה מזג האוויר חמים ונעים אצלנו לבית העובדה שאנחנו אוהבים לארח, גורם לרובנו להשקיע בתכנון ועיצוב המרפסת. בשורות הבאות נציג בפניכם את המדריך להוספת גגון למרפסת ונענה על מגוון של שאלות בתחום כמו האם כל אחד יכול להוסיף גגון למרפסת, אילו סוגי גגון למרפסת יש היום, כמה זה אמור לעלות ועוד. לפני כן, חשוב לדעת שהוספת גגון למרפסת ללא ספק תשדרג את השהות שלכם במרפסת משום שכך תוכלו להנות מצל לאורך כל ימות השנה ולשבת במרפסת גם שבחוץ יש שמש. שדרגו את המרפסת עם מוצרים נוספים כמו מאוורר, תאורה נעימה, מערכת ישיבה מפנקת והינה לכם חלל חיצוני שלא תוכלו לזוז ממנו

דירות בעלות מרפסת שמש מאפשרות לדיירים שלהן ליהנות מתחושת החוץ וגם מתוספת שטח שימושי לבית. בעלי דירות בעלות מרפסות מרוויחים לרוב גם עלייה בערך הדירה. כיום ישנם טרנדים רבים לעיצוב המרפסת וזהו תחום שלם ומתפתח המתבטא בעיצוב פנים כמו הוספת עציצים, ריהוט ועוד וגם בהוספת גגון. פעמים רבות אנשים שזכו למרפסת שמש בדירתם לא יכולים ליהנות מהמרפסת בעונות השנה המתחלפות. בעונת הקיץ שמש ישירה וקופחת יכולה להפוך את השעות במרפסת לבלתי נסבלות ואת המרפסת ללא שימושית. אם אתם משתמשים במרפסת לתליית כביסה לדוגמה, שמש חזקה וישירה יכולה לעשות נזק לבגדים. בחורף הגשם עלול למנוע יציאה החוצה כי לא כיף לשבת במרפסת רטובה. לכן, אנשים רבים שמרפסת ביתם מהווה עבורם עוד שטח שימושי לבית, בודקים אפשרות להוספת גגון למרפסת. אם גם אתם עומדים בפני ההחלטה של הוספת גגון למרפסת, בדיוק בשבילכם כתבנו את המדריך להוספת גגון למרפסת.

האם כל אחד יכול להוסיף גגון למרפסת?

חשוב לדעת, אם בחרתם בהוספת גגון למרפסת כדאי לוודא שיש לכם אישור לכך על פי חוק ושגודל הגגון אינו חורג ממגבלות המותר, בעיקר אם מדובר בהוספת גגון קבוע למרפסת. ישנם חוקים מוסדרים בחוק כמו חוק המרפסות שיעזרו לכם להבין את ההתכנות של התקנת הגגון שלכם. כמו כן חשוב להתאים את הגנון לצרכים הספציפיים שלכם, לגודל השטח, לרוחות או גשמים וכדומה. הוספת גגון למרפסת מושפעת פעמים רבות גם משיקולים של עלות כמובן, יתכן שהפתרון המתאים ביותר יהיה מחוץ לתקציב שלכם.

איזה סוגי גגון יש?

ישנן מספר אפשרויות להוספת גגון למרפסת. ראשית כל ישנה חלוקה בין הוספת גגון קבוע למרפסת לבין גגונים מתקפלים. האפשרות הנפוצה ביותר להוספת גגון קבוע למרפסת היא בשימוש בגגון מסוג פרגולה. ישנן מגוון חברות שמתקינות פרגולות במרפסות. פרגולות קיימות בעץ או באלומיניום או בשילוב בין החומרים, ישנן גם פרגולות חשמליות. את הפרגולה מתאימים לדרישות המבנה. אם בחרתם בפרגולה חשמלית תוכלו ליהנות מכיוון זווית ספציפי של הגגון לפי שעות היום, איטום מלא בימים גשומים ועוד. סוג נוסף של גגון הוא גגון טבעי. במקרה כזה משתמשים בחומרים מין הטבע להצללה כמו למשל כפתור תמרים. מעמידים מסגרת לגגון עשויה עץ או אלומיניום מחברים תוספת של במבוקים או כפתור תמרים להצללה. בהוספת גגון מחומרים טבעיים מקבלים נראות שונה ופראית יותר. אפשר גם להוסיף גגון במבוק, במקרה כזה כל הגגון עשוי עץ קליל, ולרוב תהליך הבנייה קל וזול יותר. סוג נוסף של גגון למרפסת הוא גגון מאלומיניום, זהו גגון קטן יותר מפרגולת אלומיניום. יש אפשרות להוספת גגון זרועות קבוע, זהו גגון עשוי אלומיניום ובד אבל שלא ניתן לקפל ולכן הוא פתוח תמיד.
בגגונים המתקפלים ישנו גגון מרקיזה. מדובר בגגון עם זרועות עשויות אלומיניום וצורתו חצי עגולה. הגגון הזה הוא פתרון גם לשמש של הקיץ וגם לגשמים של החורף מכיוון שמספק כמעט קירוי מלא מכל הצדדים. החיסרון של גגון זה הוא שהוא פחות עמיד ברוחות חזקות ומתאים למרפסות שאינן גדולות במיוחד. גגון מתקפל נוסף הוא גגון זרועות, והוא הנפוץ ביותר בישראל. קל לקפל אותו עד כדי קיפול מלא, והוא יכול לכסות גם עד שבעה מטר כך שמתאים למגוון גדלי מרפסות. גם הגגון הזה פחות מתאים לרוחות ולכן פחות שימושי בחורף למניעת גשם. כאשר מדובר בגגון מתקפל פעמים רבות משתמשים בבד מתוח על המוטות. לגגון מרקיזה לדוגמה משתמשים לרוב בבד המכונה שמשונית הוא גם עושה צל וגם עמיד בפני מים. בגגון זרועות משתמשים לרוב בבד נושם יותר מסוג הדראלון שגם מגן מפני הגשם. גם בגגון מוטות קבוע משתמשים לרוב בשמשונית משום שהוא העמיד ביותר. אפשר גם כמובן לבחור את צבעוניות והדפס הבד על פי המלאי הקיים אצל הספק שתבחרו.

איך אדע איזה גגון מתאים לי?

כפי שציינו ישנם גגונים שמתאימים למרפסות גדולות יותר וחלק למרפסות קטנות יותר. ישנם גגונים עמידים יותר ברוחות ופחות. כמו כן ישנם הבדלים במחירים בין גגון לגגון ובנראות המתקבלת לאחר ההתקנה. לכן, בבואכם לבחור בגגון למרפסת הכינו מראש נתונים כמו גודל המרפסת במטר, תקציב מוערך, סגנון עיצובי רצוי וכדומה.

כמה זמן לוקחת הוספת גגון למרפסת?

משך זמן ההתקנה של גגון תלוי במורכבות הגגון שבחרתם, בחומר ממנו עשוי ובגודל שלו. התקנת גגון נפתח עם מנגנון ידני קצרה יותר מכזה עם מנגנון אוטומטי. הוספת גגון שהוא קבוע כמו פרגולה, תיקח יותר זמן ככל שהפרגולה גדולה יותר וכן הלאה.

איך כדאי לבחור בעל מקצוע להוספת גגון למרפסת?

ישנם בעלי מקצוע המתמחים בהוספת גגון למרפסת. בבואכם לבחור בבעל מקצוע ספציפי, בדקו אם הוא עשה בעבר עבודות דומות ובקשו לראות תמונות. תמיד עדיף לבחור בבעל מקצוע שהומלץ על ידי מכרים או בעל מקצוע שקיבל ביקורות חיוביות באינטרנט.

כמה תעלה לי הוספת גגון למרפסת?

עלות הוספת גגון למרפסת תלויה בסוג הגגון הנבחר, החומר ממנו עשוי, מגנון ההפעלה שלו ובגודל השטח לכן ניתן מספר דוגמאות להבנת קנה המידה של העלות. הוספת פרגולה מעץ בגודל של 17 מטר לדוגמה, יכולה לעלות כ-10,000 ₪, פרגולה עשויה אלומינות תעלה כ-14,000 ₪ ל-20 מ"ר. הוספת גגון קבוע מבד יכולה לעלות כ-500 ₪ למטר. גגון מרקיזה לדוגמה יעלה כ-600 ₪ למטר. עלות הוספת גגון מזרועות בגודל של 2.5 על 3 מטר יכולה להגיע ל-5,000 ₪ בממוצע. בגגונים הנפתחים ישנה משמעות גם אם בוחרים במנגנון קיפול ידני או חשמלי, כשכמובן חשמלי עולה יותר

לסיכום, הוספת גגון למרפסת היא חובה כמעו בכל בית בישראל. אנחנו נמצאים שעות רבות בחוץ במרפסת, היא מהווה את מקום המפלט שלנו, את המקום המרגיע ביותר עבורנו ולכן, מאוד חשוב להשקיע בגגון או פרגולה מתאימה כדי שנוכל לשבת בה גם כאשר השמש יוקדת. בחרו את סוג הגגון שמתאים לכם, מעץ או מאלומיניום, קבוע או חשמלי ותהנו מישיבה במרפסת כמעט לאורך כל ימות השנה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

אז מה היה לנו בכתבה:
אהבתם? זה הזמן לשתף את המאמר!
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!