התקנת גגון בירושלים

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

מה בסך הכל אתם רוצים? שתהיה לכם פינה מוצלת בקיץ ומוגנת מגשם בחורף? בשביל זה לבנות פרגולה בעשרות אלפי שקלים? אז התשובה היא לחלוטין לא. יש לכם היום את האפשרות להתקין גגון, שמספק לכם פתרון הצללה וקירוי אפקטיבי לא פחות במחיר זול הרבה יותר, מבלי להתפשר על האסתטיקה והעיצוב. מה זה גגון ואיך הוא משמש אותנו כפתרון הצללה? עד כמה זול יותר הגגון מפרגולה עץ או אלומיניום? מאילו חומרים ניתן לייצר את הגגון ומה נכון עבורכם? באילו חלקים של הבית ניתן להתקין את הגגון? האם הגגון עמיד בשמש, בגשם וברוחות חזקות? מי מספק שירות התקנת גגון בירושלים? את כל התשובות לכל השאלות, תוכלו למצוא ממש כאן בשורות הבאות.

 

 

אז מה זה גגון לבית?התקנת גגון בירושלים

בניגוד לגגון לרכב, שנועד להעמסת ציוד על גג הרכב, גגון לבית הוא פתרון הצללה המיועד לספק משטח קירוי בכל גודל ומידה. אפשר להתייחס לגגון כאל מעין פרגולה, אלא שהגגון הוא הפורמט הקל של הפרגולה ולכן גם קל יותר ליישום ובנייה וגם זול יותר באופן משמעותי. גגון לבית משמש למגוון מטרות ובכלל זה הצללה לחלון גדול, הצללה לפתח הבית, הצללה למסתור כביסה או פשוט הצללה למרפסת או לגינה. כך למשל, אם אתם סובלים מחדירת שמש לוהטת לחדר הסלון באופן שהופך אותו לחדר חם ולא נעים במשך שעות ארוכות לאורך היום, תוכלו להתקין גגון לחלון הסלון ולמעשה לחסום את השמש מלחדור אל הסלון. לחילופין, אם אתם סובלים מלשלשת יונים, לכלוך וטפטופי מים על הכביסה שלכם, תוכלו להזמין שירות התקנת גגון בירושלים ולבודד את מסתור הכביסה שלכם מהסביבה באופן מוחלט. אחרי שאמרנו את זה, התקנת גגון יכולה להיות הפתרון המושלם לכל מי שמחפש פתרון הצללה למרפסת או לגינה ולא רוצה להשקיע עשרות אלפי שקלים בפרגולת אלומיניום או עץ ועל כך נסביר כעת.

 

היתרונות המבניים של גגון לבית

מעצם הגדרתו כגגון, אפשר להבין גם את המאפיין המרכזי שמבדיל בין גגון ובין פרגולה. גגון הוא התקן הצללה תלוי, שאינו נתמך על ידי עמודים הנמתחים אל רצפת השטח. השימוש המקורי בגגון היה כאמור להצללה של חלונות ומסתורי כביסה ובמקרים אלה בלאו הכי לא קיימת האפשרות לעיגון עמודי תמך ברצפה. עם הזמן, התרחב השימוש בגגון וכיום רבים מזמינים שירות התקנת גגון בירושלים לצורך הצללה נרחבת של מרפסת או גינה, אך עדיין המאפיין נותר בעינו: הגגון אינו נתמך על ידי הרצפה. מאחר וכך, הגגון חייב לעמוד בתנאי הכרחי אחד וחשוב: הוא חייב להיות קל משקל. המשמעות היא שגגון נבנה תמיד מחומרי גלם קלים ועל בסיס טכניקות של בנייה קלה, כל זאת על מנת לאפשר לגגון להחזיק את עצמו באמצעות עיגון לקירות הבית ללא צורך בעמודי תמך הנמתחים לרצפה.

בכדי לשמור על תנאי הכרחי זה, לא ניתן לעשות שימוש בקורות עץ גדולות או בקירוי של רעפים כבדים. למעשה, אחד החומרים האולטימטיביים לבניית קונסטרוקציית גגון, הוא אלומיניום. האלומיניום מספק לנו חוזק מבני רב מאוד באמצעות פרופילים חלולים וקלי משקל. הקירוי עצמו יכול להיות עשוי פלסטיק, סנטף, לוחות גליים וכדומה, כשהמכנה המשותף לכולם הוא קלות המשקל שלהם. מכאן נגזר גם אחד היתרונות החשובים של הגגון על פני פתרונות הצללה אחרים: הוא מספק התקן הצללה חזק ויציב, שיכול לספק לנו גם צל בקיץ וגם קירוי בחורף והוא זול באופן משמעותי ביחס לפרגולות המבוססות על קונסטרוקציות כבדות וקירוי כבד.

 

החסרונות המבניים של גגון לביתהתקנת גגון בירושלים

אחרי שמנינו את היתרונות של התקנת גגון בירושלים, מן הראוי לדבר גם על החסרונות, אם כי לא מדובר ממש בחסרונות, אלא במאפיינים שצריכים להילקח בחשבון לפני הזמנה. מאחר והגגון אינו נתמך על ידי הרצפה, יש גבול לשטח שעליו יכול להשתרע הגגון. ככל ששטח הקירוי הנדרש הוא גדול יותר, כך יהיה משקלו של הקירוי גדול יותר וכך יפעלו יותר כוחות מינוף על נקודות העיגון, מה שמגביל את שטח הקירוי שניתן לכסות באמצעות גגון. על החיסרון הזה אפשר לחפות באמצעות התקנת קונסטרוקציה חזקה שנתמכת לפחות על ידי שני קירות, אנכיים זה לזה. גגון היוצא מקיר אחד ומעוגן אך ורק לקיר אחד, יהיה מוגבל למדי בשטח הכולל שעליו ניתן למתוח את הגגון. נישה עם שני קירות המוצבים בצורה אנכית זה לזה, יכולה לספק לנו מספיק נקודות עיגון בכדי לשמר את החוזק המבני של הגגון, גם אם זה אומר שבצלע השלישית נמתח אולי מוט אחד לרצפת המרפסת או הגינה.

מבחינת עמידות הגגון חשוב לדעת את הדבר הבא: גגון הוא פתרון הצללה וקירוי שאמור להיות עמיד בכל פגעי מזג האוויר ובכלל זה גשם, קרינת שמש ישירה ורוח. יחד עם זאת, באזורים בהם קיים משטר רוחות אגרסיבי עם רוחות חזקות במיוחד, ייתכן שהגגון לא יספיק ותידרש בכל זאת קונסטרוקציה מאסיבית יותר שתחייב עיגון לרצפה. אמת זו הופכת ליותר ויותר קריטית ככל ששטח הגגון הוא יותר גדול. את הדברים האלה חייבים לקחת בחשבון לפני התקנת גגון בירושלים ואיש המקצוע ממנו אתם מזמינים את השירות אמור לסייע לכם להבין את הדברים ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.

חיסרון נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא עמידות הקירוי לאורך זמן. מאחר ומהלך של התקנת גגון בירושלים מבוסס על חומרים קלים ובנייה קלה, רמת העמידות של חומרים אלה, גבוהה ככל שתהיה, היא נמוכה יותר מאשר אלומיניום או רעפי אבן. במיוחד קרינת שמש ישירה, יכולה להוביל לשחיקה של משטח הקירוי העליון כבר לאחר מספר שנים. זה אומר שאחת למספר שנים (יכול להיות גם יותר מעשור או שניים) תצטרכו להחליף את חלק הקירוי בלבד וזה כמובן, עדיין שומר על הכדאיות של פתרון הגגון על פני פרגולה בהיקף מלא.

 

כמה עולה התקנת גגון בירושלים?

ובכן, עוד לפני סוגיית העלות, חשוב לבחון את סוגיית היתר הבנייה. לרוב, לא תהיה בעיה להתקין גגון לבית, לחלון, למסתור הכביסה, למרפסת או לגינה. יחד עם זאת, אתם רוצים בהחלט לסגור את הפינה הזאת לפני שאתם מבצעים הזמנה ואת זה תוכלו לעשות מול הרשות המקומית שבתחומה אתם מתגוררים. כיום, לאחר יישום רפורמת הפרגולות, מרבית הרשויות המקומיות מאפשרות להקים סוככים בנויים במודלים ובטכניקות המקובלות, ללא כל צורך בהיתר בניה, אבל זה כאמור, משהו שאתם רוצים לוודא ספציפית עבור עצמכם.

לאחר שסגרתם את פינת היתר הבנייה, תוכלו גם להתחיל לבחון את סוגיית המחיר. עלות התקנת גגון בירושלים יכולה להשתנות מאוד בהתאם לחומר ממנו מיוצר הגגון, לסוג הקירוי, לשטח הגגון, למידת השיפוע הנדרשת ולרמת המורכבות והסיכון של תהליך ההתקנה. כך למשל, סנטף הוא אחד מפתרונות הקירוי השכיחים ביותר בתחום ועלות התקנתו יכולה לנוע בין 150 שקלים ועד 250 שקלים למ"ר, בהתאם לפרמטרים שפירטנו לעיל. אם תבחרו להתקין את הסנטף על גבי קונסטרוקציית אלומיניום, המחיר אמור להישאר בטווח דומה. ישנה גם אפשרות לבנות קונסטרוקציית מתכת, אם כי לרוב מדובר בקונסטרוקציה המתאימה לגגונים קטנים עם יכולת תמיכה מסוימת בקרקע, למשל בצורת סורג הנמתח למעקה המרפסת כדי לספק תמיכה לקונסטרוקציה הכללית. במקרה כזה, המחיר יכול להיות נמוך יותר ביחס לאופציות האחרות, אך עדיין בתוך הטווח שתיארנו לעיל.

כך למשל, אם אתם רוצים לקרות מרפסת בשטח של 20 מ"ר, העלות הכוללת יכולה להסתכם בפחות מ-5,000 שקלים, כשלו הייתם בוחרים לבנות פרגולה עץ או אלומיניום עם תמיכה בקרקע וקורות עבדות וכבדות, המחיר היה יכול לעבור את 10,000 השקלים. קירוי של מרפסות בשטח טיפוסי, קרי 12-14 מ"ר יכול להסתכם בכ-3,000 עד 3,500 שקלים ולהעניק לכם פתרון קירוי מצוין לאורך זמן.

את השירות של התקנת גגון בירושלים תוכלו להזמין מכל גורם מקצועי שמתעסק בתחום של פרגולות ופתרונות הצללה, אם כי חשוב לוודא שאתם פונים לגורם שמתמחה ספציפית בהתקנת גגונים ויודע להציע לכם את כל מגוון פתרונות הקונסטרוקציה והקירוי הקיימים בתחום זה. לעניין זה נגיד שישנם המון פתרונות, שמאפשרים לכם לא רק להשלים את מהלך הקירוי במהירות ובזול, אלא גם ברמת עיצוב גבוהה מאוד, אבל זה דורש כאמור היכרות עם כל הפתרונות הקיימים, היכרות שתוכלו למצוא בדרך כלל אך ורק אצל גורם מקצועי שמתמחה בקטגוריית הקירוי באמצעות גגונים ומציע בריש גלי את השירות של התקנת גגון בירושלים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

אז מה היה לנו בכתבה:
אהבתם? זה הזמן לשתף את המאמר!
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!