היתר בניה

הבית הוא המקדש שלכם! אל תתפשרו על ספקים זולים בלי ניסיון!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

 

רוצים לבנות בית חדש? רוצים לבנות מחסן בגינה? רוצים להוסיף מרפסת, להחליף את אריחי חיפוי החוץ של המבנה או לבצע כל שינוי מבני אחר שנראה כלפי חוץ? בכל אחד מן המקרים האלה ובעוד רבים אחרים, יהיה עליכם להוציא היתר בניה, שאותו תצטרכו להוציא גם במקרים של ביצוע שינויים מבניים מסוימים בשלד המבנה. מהו ההיתר הזה? מי נותן אותו ולמי פונים בעניין? חברת מרובעים תענה על כל השאלות בשורות הבאות.

 

מהו היתר בניה?

היתרי בניה הם הכלי שעומד לרשות רשויות התכנון בישראל לצורך פיקוח ובקרה על התכנון של המרחב הציבורי בישראל. בכדי למנוע מצב בו כל אחד בונה בית היכן שהוא רוצה, באיזה גודל שהוא רוצה ובאיזו צורה ואפילו צבע שהוא רוצה, ישנם כללים שמגדירים את מדיניות התכנון הכללית של מדינת ישראל ושל כל רשות מקומית בפני עצמה. בכדי שכללי התכנון האלה אכן יבואו לידי ביטוי בשטח, מחייבת המדינה כל פעולה שמשפיעה על התכנון בשטח הציבורי, בהוצאת היתר בניה. היתר זה למעשה מאשר לכם לבצע את העבודה שאותה אתם רוצים לבצע, בהנחה כמובן שאכן קיבלתם היתר כזה.

 

למי פונים לצורך קבלת היתר?

בכדי לקבל היתר יהיה עליכם תחילה להכין מסמכים, שמתארים את הפעולה שאתם רוצים לבצע. אם זה בניית בית חדש, יהיה עליכם להגיש תכנית בנייה מפורטת וחתומה על ידי אדריכל ומהנדס בניין. אם זה שיפוץ, תוספת בנייה או שינוי מבני במבנה קיים, יהיה עליכם להגיש תכנית המפרטת את אופי השינוי ומרכיביו. בהתאם למסמכים שתגישו יבחן הגורם המקצועי את בקשתכם ויקבל החלטה אחת מבין שלוש אפשריות: לאשר את בקשתכם, לדחות את בקשתכם או לאשר את בקשתכם בכפוף לתנאים מסוימים ושינויים מסוימים שתבצעו בתכנית ובהמשך לכך גם בפועל. זאת אומרת, שכל תהליך של הוצאת היתר בניה צריך להתחיל בתכנון על ידי אדריכל ובאישור מהנדס וללא זה כלל לא ניתן להגיש בקשה להיתר. ההיתר נועד לאשר או לא לאשר פעולת בנייה ספציפית ומוגדרת מאוד ואינו ניתן כהיתר כללי לבצע כל פעולה ולכן הוא חייב להינתן ביחס לתכנית ספציפית.

היתרי בנייה ניתנים על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, היושבת ברשות המקומית שבתחומה אתם רוצים לבנות או שבתחומה ממוקם הנכס שעבורו אתם מבקשים את ההיתר. תהליך הגשת בקשה להיתר הוא תהליך שיכול להיות לא פשוט מהבחינה הבירוקרטית, הוא דורש איסוף של מסמכים, מעורבות של אנשי מקצוע וביצוע פעולות בירוקרטיות שונות, עוד לפני שהתחילו לדון בכלל בבקשתכם. על כן, אם אתם רוצים לסיים את התהליך כמה שיותר מהר ולעשות את זה הכי בטוח שיש, כדאי לפנות לגורם מקצועי שמתמחה בהוצאת היתרי בניה ולהפקיד בידיו את המשימה. לחילופין, תוכלו להיעזר באדריכל שלכם, שגם הוא יכול לטפל לכם בנושא באופן עצמאי.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב

אז מה היה לנו בכתבה:
אהבתם? זה הזמן לשתף את המאמר!
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!